Koło Studentów Biotechnologii WCh PG

  • Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki

Badanie wpływu toksyn na produkty spożywcze

Badanie wpływu toksyn na produkty spożywcze, ze szczególnym uwzględnieniem sera żółtego

Cel projektu

W naszej lodówce często psuje się żywność. Jednym z takich produktów jest ser, który tworzy na powierzchni pleśnie. I właśnie niektórzy ten "obierają", a niektórzy wyrzucają. W tym projekcie zamierzam zbadać, czy pleśnie penetrują cały miąższ sera i czy należy go bezwzględnie wyrzucać.

Przebieg

Posiew pleśni na powierzchnię sera, krojenie w plastry sera, badanie zależności ilości mikroorganizmów (prawdopodobnie rozcieńczeń) w warstwie od głębokości warstwy

 

Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 73 gości 

Statystyka

Odsłon : 134703

Polecane

Wspierają nas

 

Biotechnologia w Biotechnolog.pl